Mijn werk


Ik ben een trouwe volgeling van natuurlijke hoefverzorging (Natural Hoof Care, Pete Ramey, Jamie Jackson)

Voor een natuurlijke hoefarbeider is de belangrijkste vaardigheid het lezen van de hoef. Elke hoef moet afzonderlijk worden beschouwd, omdat elke hoef zijn eigen verhaal vertelt. Je moet kunnen begrijpen wat er in de hoef gebeurt om te begrijpen wat er aan de buitenkant is. Zo krijgt u een beeld van de geschiedenis van de hoef en weet u wat de hoef nodig heeft voor een behandeling.

De communicatie met de paardeneigenaren is ook essentieel.

 

Ik vind het belangrijk dat u ook de huidige situatie begrijpt en mijn stappen  op weg naar een gezonde blootsvoets begrijpt.

Mijn manier  is nooit invasief. Elke hoefbehandeling moet het welzijn en de mobiliteit van het paard vergroten.

Omdat lichaamsbeweging het beste medicijn is. Het bevordert de bloedcirculatie, groei, stabiliteit en flexibiliteit van de hoorn en de uitwisseling van informatie tussen de hoef en de hersenen van het paard, die op zijn beurt de groei optimaal kunnen regelen.

 

De methode van natuurlijke hoefenteelt volgens Pete Ramey werkt precies volgens deze aanpak. Er wordt aangenomen dat het lichaam van het paard is gericht op beweging. Door een bepaalde verwerkingsmethode lijkt de hoef dagelijks 30 km te hebben afgelegd (zoals wilde paarden). Zo kan de interactie tussen lichaamsbeweging en gezonde hoeven optimaal worden gebruikt, zelfs als het paard niet zoveel beweging krijgt als zou moeten.

 

Ik neem veel tijd met elke hoef voorbereiding voor een grondige diagnose en een individuele hoefbehandeling.

Omdat het mijn doel is om het paard met sterke, gezonde, functionele hoeven een gelukkiger paard te maken.

 Kontakt

Christopher Collins

Barhufpfleger

 

Trierer Straße 56

53937 Schleiden

 

Tel. (49) 1573 2348128

info@collins-hoofcare.com